Teambygging med gjester, litt alvor og mest moro

Teambygging med gjester, litt alvor og mest moro

Teambygging med gjester

Et festmåltid med litt alvor og mest moro

Kolleger treffes hver dag og har en felles base som dreier seg om jobben.

Vi liker å skille mellom jobb og privatliv, men sosialt samvær fungerer som lim mellom mennesker, og bidrar til en mer smidig arbeidsdag.

Hvorfor ikke kombinere en teambyggingskveld med en mulighet til å invitere partnerne til et festmåltid? Vise frem litt andre sider og åpne for å dele litt mer enn bare faglige synspunkter?

Stolt kokk på Matkurs hos Martha MettligGlade gjester på Matkurs hos Martha MettligMatkurs er teambuilding

Sosiale ansatte er bra for bedriftens identitet

Det skader heller ikke å vite at sosiale ansatte er bra for bedriftens identitet og kan påvirke arbeidsinnsatsen i positiv retning.

Forleden uke hadde vi en slik gruppe som kom til oss etter en lang dag med møter og strategiprat. Et raskt sceneskifte med en liten forfriskning, omkledning til kokketøy, og så var det samling foran et langbord med friske råvarer, en opplagt kjøkkensjef og et par utfordringer til gruppen.

Fullt fokus på Matkurs hos Martha MettligRød og grønnkål på Matkurs hos Martha MettligMatlaging på Matkurs hos Martha Mettlig

 

Teambygging med matkurs

Kjøkkensjefen startet med å forklare hvordan vi ser om en fisk er fersk, og et godt stikkord er; jo mer det lukter fisk, jo mindre frisk er den. Det går kjapt å rense og filetere fisk når kniven er skarp og teknikken er inne, og som bonus fikk gruppen lære seg et skikkelig triks for å få fisken fast og fin helt frem til tallerkenen. Stikkordet her er en rask omgang med saltet

Mange oppgaver skal løses når det står en tre-retter på menyen, og aktivitetsnivået er på topp den neste timen. Tipsene sitter løst, og det gjelder å få med seg gullkornene fra kjøkkensjefen. Flere lure triks ble demonstrert, og det mest spektakulære var når tunfisken gikk rett i isvann etter tørrsteking i pannen.

Kjøkkenet ser lett kaotisk ut underveis, men etter en kort opprydding, er det klart for å ta imot gjestene til en (ny) aperitiff og selvlagete kanapéer.
Fart i kjøkkenet på Matkurs hos Martha MettligTunfisk til suppe hos Martha MettligForretten legges opp på Matkurs hos Martha Mettlig

 

Gjestene kommer til dekket bord

Partnerne ankommer når bordet er pent dekket og det meste av maten er forberedt. Stemningen er god, og det er ingen tvil om hva som er samtale-emnet; hva har de gjort, hva har de laget, hva skal de servere. Gjett om gruppen er stolte når de serverer den ene flotte retten etter den andre, selvlaget, vakkert anrettet og velsmakende.

Dekket bord på Matkurs hos Martha MettligGjestene får aperitiff på Matkurs hos Martha MettligTeambygging med gjester hos Martha Mettlig

Praten går lett, alle deltar, det utveksles erfaringer, spørsmål, latter og små anekdoter fra kjøkkenet. Tiden flyr i godt selskap, alle ser ut til å trives og gjestene takker vertskapet ekstra godt, dette var virkelig et hyggelig lag!

Teambygging med gjester, litt alvor og mest moro !

Menyen

 Ferdig anrettet suppe med Jordskokk, blåskjell og tunfisk hos Martha MettligKveite på Matkurs hos Martha MettligFruktmousse på Matkurs hos Martha Mettlig

Jordskokksuppe med skalldyr og tunfisk, villkveite med sauce vierge og féve bønner, pasjonsfruktmousse med frisk frukt og bær.

Vil du gjøre noe lignende? Les mer her. Les også andre innlegg på bloggen om teambygging med matkurs eller vinkurs i Oslo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.