Et Mateventyr

Siden 1999, da Martha Mettlig åpnet dørene

Kjernen i virksomheten vår er Matglede, våre verdier bygger på:

Kvalitet

Dele med seg

Kultur

Teamet består av folk med pasjon og faglig kunnskap for teambygging, mat, drikke og ikke minst kundebehandling.

I dag jobber vi som et ekte team, vi knytter til oss fagfolk til hvert enkelt arrangement og sørger for at akkurat ditt event blir en uforglemmelig opplevelse for deg og din gruppe.

Vi er kokker, servitører, sommelierer, bartendere, coacher, konsulenter, kunstnere, bedriftsledere, forskere, eventarrangører, etc, etc. Felles for oss, er at vi vet hva som trengs for å levere et godt resultat.

Hvordan ble konseptet til?

Historien om Martha Mettlig

Siren Drake har alltid drømt om å få bo i Frankrike, og etter endt utdannelse som siviløkonom ved BI bød anledningen seg ved Eksportrådets kontor i Paris. Overgangen fra Oslo var stor og a-ha-opplevelsene stod i kø.

Særlig to ting utmerket seg. Alle delikatessebutikken med ferdigmat og de fargerike matmarkedene gjorde at hun bare MÅTTE begynne å eksperimentere på kjøkkenet. Det andre var måten man ble kjent på. En bekjent inviterte henne med til fest hos Marie. Ved ankomst kl.19, var huset fullt av mennesker, ingenting var forberedt, det var bare å velge om man ville gå til kjøkkenet og bidra med noe, dekke bordet, åpne vin, eller bare gå rundt og snakke med de andre gjestene.
Selve festen var egentlig å lage måltidet, til bords kom vi ikke før rundt kl. 22 og når maten var spist opp, var det på tide å gå hjem.  Sånn var det å bo i Paris, en slik kveld resulterte som oftest i minst en ny invitasjon, flere nye venner og en kulinarisk opplevelse av høy klasse.

Hennes varme hjerte og gjestfrie livsglede er et forbilde for oss i dag, når hennes eldste barnebarn, Siren, driver matstedet i hennes ånd under mottoet:

" En smak av noe bedre "

Dette ville Siren få til hjemme også !

Etablering av Martha Mettlig i Oslo

Martha Mettlig holder til i Drammensveien 43

Anledningen bød seg en gang på slutten av 1990 tallet, og Siren ble gründer av matstedet Martha Mettlig.

I lokalene på Solli plass var det delikatessedisk, stort produksjonskjøkken, restaurant, catering og ikke minst matkurs med glade gjester i kjøkkenet.

Navnet kom etterhvert, Sirens mormor var en festlig dame med stor reiselyst og det lille, internasjonale alibiet som fulgte med å være født i Danmark, på det Europeiske Kontinentet.

Mormor Martha fikk aldri oppleve restauranten, men hun fulgte nok godt med likevel!

Restauranten ble godt kjent for folk i nabolaget, og ellers i byen.
Den tilbød  lunsj og middag og holdt mange morsomme selskaper i eget Chambre Separée.

I 2011 ble restauranten avviklet og Siren tok med seg kjernen i Martha Mettlig konseptet og etablerte seg med teambyggingsaktiviteter og matglede i nye lokaler på Frogner.

Fortsatt er det fokus på kvalitet og det sosiale samlingspunktet rundt matbordet. Legger du til et faglig fokus på effekten og dynamikken som oppstår i en gruppe som gjør en av aktivitetene vi tilbyr rundt mat & Drikke, så har du sikret deg muligheten for å oppleve Martha’s Magic Touch sammen med oss.

Martha Mettlig var født i Danmark

Hun var en reiselysten og modig ung dame og dro på egenhånd helt nord til Bergen for å besøke en venninne, som var blitt forlovet med en norsk mann. 

Martha var en flott dame med et smittende humør, som byens unge menn svermet for. Det gikk ikke bedre enn at hun forelsket seg, og bestemte seg for å bli i Norge hun også.

Hennes lidenskap for god mat var viden kjent, og gjestene kom gjerne til middag når Martha Mettlig dekket opp med sine spesialiteter. 

Hun engasjerte seg i familiens forretning og var en driftig dame. 

På landet dyrket de blomster, bær og grønnsaker og fisket fra en liten båt. Hun besøkte sin søster Else, som røkte sigar og bodde i Provence. Derfra kom hun hjem med franske oster og spekemat som smakte himmelsk. Det var stor spenning når kofferten ble pakket opp!

Martha eksperimenterte med ulike smaker, var kreativ og fant på rare kombinasjoner. Hun utga aldri noen kokebok, men noterte oppskrifter i en stor bok og krydret gjerne med kommentarer og erfaringer fra selskapet.

Mange ble sjarmert av kvinnen med den lille danske aksenten, som var glad i det gode, og søte liv. 

Hun elsket å iføre seg sin drakt og hatt å gå til Reimers Conditori og spise Hvit Dame og drikke varm sjokolade. 

Det var luksus for henne!

”Vi gir deg opplevelser som begeistrer”

Martha Mettlig var født i Randers, en by på Jylland i Danmark

Les mer om dette :