Spiser sammen og får suksess

Spiser sammen og får suksess

Eat while you negociateDu behøver ikke nødvendigvis forhandle med mat i munnen, men det lønner seg helt klart å dele et måltid hvis du vil ha suksess!

Endelig er det dokumentert!

Den amerikanske forskeren Lakshmi Balachandra ved Babson College satte seg fore å finne ut av saken, og gjennomførte eksperimenter der noen av forsøksgruppene spiste mens de forhandlet. Andre gjorde det ikke.

Les hele innlegget i Harvard Business Review her!

Å møtes til forretningslunsj eller –middag er vanlig verden over. Men har det noe for seg å forhandle mens man sitter ved matbordet?

Formålet var å teste om den som spiser sammen og får suksess i form av høyere utbytte av forhandlingene.

Ett av resultatene viste at de som forhandlet mens de spiste på restaurant, klarte å hale i land en gevinst som var 12 høyere enn det gruppene som ikke fikk mat klarte, skriver det svenske magasinet Chef. De som spiste mat som ble bragt til møterommet der de befant seg endte med en gevinst som var 11 prosent høyere enn de som ikke inntok noe måltid.

Alle var fornøydeHvorfor ser det ut til at resultatene av forhandlinger blir bedre når man spiser sammen? Forskeren forventet at hun ville finne at tilliten partene imellom ville øke om de spiste sammen eller samarbeidet om en oppgave. Det fant hun imidlertid ikke.

Balachandra stiller i et blogginnlegg hos Harvard Business Review spørsmål ved om det er biologiske faktorer som spiller inn.

Glukosenivået i blodet økte hos de som spiste mens de forhandlet. Annen forskning viser at dette kan være bra for kompleks hjerneaktivitet og selvkontroll – herunder kontroll av aggressiv adferd.

Kilde: Ukeavisen Ledelse

Les flere innlegg om teambygging: Kommunikasjon, Fokus på Teambygging, Kjenn på smaken av suksess og ellers andre innlegg på sidene våre.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.