Valentine’s Day

Valentine’s Day

romantic-dinner-black-whiteValentine’s Day

En forholdsvis ung skikk her hjemme, men like hyggelig for det! Hvorfor ikke benytte anledningen til å feire kjærligheten og hverandre?

Lage et godt og romantisk måltid og gjøre litt ekstra flid med å skape god stemning rundt bordet.

Her kommer forslag til meny på Valentine’s Day

Østers til forrett

ØstersForrett med ferske østers, litt sitron og nykværnet pepper, super enkelt og fryktelig godt.
Vil du slå til med litt ekstra tilbehør, så kutter du en liten sjalottløk fint opp og legger den i litt rød eddik. Bruk gjerne rødvinseddik eller cherryeddik. La det trekke i minst 15 min før du skal spise.
Østersene må du åpne med en spiss kniv. Legg gjerne et håndkle i håndflaten og østersen oppå, da skjærer du deg ikke hvis kniven skulle gli.

Legg dem gjerne på et pent fat med knust is under, det ser flott og ekslusivt ut.
Har du mer igjen av Champagnen, kan du drikke resten nå, ellers åpner du en frisk hvit vin som ikke er for fruktig til.
Les mer om østers her.

Skrei til hovedrett

Skrei hos Martha MettligValentine’s Day faller jo på 14.februar og det er midt i skrei-sesongen. Kjøp ferske, pene fiskestykker og tørk godt av dem.
Lag en knall grønn ertepuré til, kok noen ferske tagliateller til og smelt over litt smør, eller lag en hvitvinssaus. Vil du ha en enkel og flott oppskrift på dette, klikker du her og registrerer deg, så kommer vår lille kokebok til deg på et blunk.
Fortsett med den hvite vinen, eller åpne en ny flaske Champagne og sjenk opp i glassene..

Sjokolade til slutt

SjokoladehjerterEn perfekt avslutning på et romantisk måltid er det når du serverer mørk sjokolade. Kjøp små konfektbiter og anrett på et vakkert fat. Dryss litt kakao og melis over, det blir virkelig elegant. Trenger du inspirasjon rundt tema sjokolade? Ta en titt på denne siden, er denne!

Eller lag en sjokolademousse som du legger opp i små kuler, dryss melis på og litt bær eller frukt, hvis du har. Se oppskriften her.

valentines-day-dinnerDrikke til sjokolade kan være så mangt, men det må være litt kraftig. Velg gjerne en rødvin, litt portvin, en vellagret cognac, eller like godt mer Champagne.

Har du husket å tenne stearin-lysene og sette på dempet musikk?

Ha en god Valentine’s Day og Kveld!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.