Sjokolademousse

Sjokolademousse og karamelliserte ananas med is

Sjokolademousse

Sjokolademousse og karamelliserte ananas med isEnkelt – godt – og sunt

       SJOKOLADEMOUSSE – MOUSSE AU CHOCOLAT

Dette trenger du:

120 gr mørk kokesjokolade, 1 plate er nok
6 egg
Til pynt: kremdott, litt sjokoladerasp, melisdryss, en skive appelsin, litt frukt, eller ingenting

Slik gjør du:

Du trenger to boller, en miksmaster, en slikkepott og 11 små former. Bruk det du har: kaffekopper, små glass, eller en muffinsform. Formene behøver ikke være like, men du må kunne få teskjeen din nedi når du skal spise!

Sjokoladen skal smeltes. Brekk opp i mindre stykker og ha i den ene bollen. Sett i mikroen på LAV varme, i maks 4 min. Sjekk om du kan røre til en glatt masse. Sjokoladen må IKKE koke, da skiller den seg og blir kornet.

Ta ut bollen og sett den ved siden av den andre bollen. Nå skal eggene deles: Ta en kniv og kakk egget på midten. Hviten skal i den rene bollen, plommen oppi til sjokoladen. Pass på at det ikke kommer gule med i eggehviten.

Bland plommen med sjokoladen.

Bruk mikseren og pisk eggehvitene helt stive. Bland inn sjokoladen og pisk forsiktig til alt er blandet og uten klumper. Hell like mye mousse i alle 11 formene. Sett kaldt, i kjøleskap eller i kaldt rom i minst 2,5 time. Ha på pynten før servering.

Hvorfor er det 11 former?
5 til middag i dag,
5 til middag om to dager og 1 til kokken.

 

martha autumn 064

Slik kan det også gjøres…..
Krever litt mer øvelse, men det er sjokolademousse i bunnen, ett lag med mørkere sjokolade og ett med lysere. På toppen er det hvit sjokolade..

Pynten lager du med smeltet sukker og litt smør, dra sukkeret ut til det former en tynn tråd. Tråden kan du vikle rundt en sleiv eller en flaske.

Jobb raskt, for det stivner fort!

Litt frisk frukt ved siden av blir prikken over i-en…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.