Start med slutten

Start med slutten

Begin with the end

Start med slutten når du skal begynne med noe

En effektiv måte å løse en oppgave på kan være å starte med slutten.

I jobbsammenheng trenger du kanskje et verktøy, det kan de fleste softwareprodusentene hjelpe deg med.

Hands up

Skal du starte egen bedrift, kan du få vite alt om å starte en Bedrift her:

Akkurat nå leser jeg boken Getting Things Done – et flott system for å organsisere hele dagen din, se en film på YouTube

 

Tankearbeidet må du gjøre selv.

Den viktigste delen av å lage en plan, er kanskje å bli klar over sine egne ambisjoner og sitt eget, konkrete mål. Utfordringen er å tenke langt, men smalt og dele opp det du vil forandre eller gjøre i under-mål som du kan forholde deg til hver eneste dag.

Hvordan kan vi relatere dette til mat og matlaging

Selv om noen av oss elsker å stå på kjøkkenet og lage mat, vil vi gjerne at det skal gå fort og være effektivt. Et godt råd er å starte med slutten. Eller sagt på en annen måte; start med å ha et mål, du må i det minste vite hva du ønsker å lage.

Deretter legger du en plan, og så starter du med det som tar lengst tid.

Hvis du dekker bordet nå, er alt klart når maten er ferdig. Kutting og rensing er greit å ha unnagjort FØR du står der med fresende smør i pannen. Legg i de grønnsakene som tar lengst tid å koke møre med en gang, så fyller du på etterhvert og da blir alt ferdig på en gang, ser friskt og innbydende ut og du kan servere det varmt.

Lær av proffene, de forhåndskoker og steker mye, lar det hvile og så stekes det ferdig i siste stund, eller a-la-minute, som de sier. Det kan du også gjøre, det er lurt, mer effektivt og maten har ofte godt av litt hviletid.

Pass på ambisjonsnivået ditt, lag en rett til du kan den så godt at du kan planlegge å lage en forrett samtidig. Og desserten gjør du så enkel at du lager den etterpå, mens familien bærer ut etter hovedretten.

Vignett spis deg gldIrene Mårdalen skriver godt om de generelle utfordringene vi alle står overfor når vi ønsker å endre en vane.
Hun gir konkrete tips til hvordan du kan gå frem for å endre en Grunnleggende vane.

Her er hennes innlegg: Er du klar for en Forandring?

Sliter du med å motivere deg for trening?

Tips til trening får du av Ingrid Kristiansen:

Kanskje du heller vil ha tips om sykling? Da kan du lese hva Line Ramsrud skriver om det:

LYKKE til!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.