Smil, du skal i Finansavisen

Smil, du skal i Finansavisen

Smil, du skal i Finansavisen…

Finansavisen Siren Drake GründerintervjuI høst har både jeg og Martha Mettlig vært opptatt av Umbria og italiensk mat og vin.

Det begynte med en vin & trøffel tur, og i desember arrangerte vi et matkurs med produkter og oppskrifter fra Umbria. Ambassaden var en av initiativtakerne til ”Umbria Week” og på et arrangement der, møtte jeg en journalist som jobbet med en reportasje om emnet.

Vi fant straks tonen over både trøffel og risotto og kom i prat om hva jeg drev med.

Hun skrev en flott artikkel om regionen i sin avis, som jeg vil anbefale!
Umbria Finansavisen artikkel

Intervju

Litt senere kom en e-post med spørsmål om jeg kunne tenke meg å bli intervjuet til Finansavisens ”Gründerintervju” serie.
Ja, selvsagt kunne jeg det, vi avtalte å møtes over jul.
En formiddag satte vi oss ned, og hun hadde egentlig ikke så mange spørsmål, det var mest slik; fortell litt om deg selv!

Ja, har du blitt bedt om å fortelle om deg selv på 15 min, da vet du hvor enkelt det er! Vanskelig å velge ut episoder, likevel blir det en slags flyt i fortellingen og jeg oppdaget selv mens vi pratet at ting som har skjedd over lang tid har en god sammenheng!
Drømmer, planer, handling, historier og de faktiske forhold, det har fulgt sin egen vei og blitt til virkelighet til slutt! Ikke visste jeg hvordan livet skulle bli, men jammen har det vært mange spennende opplevelser og erfaringer som journalisten syntes var verd å dele.

Praten gikk lett, vi hadde allerede felles interesser i god mat og bordets gleder, men jeg var likevel spent på hvordan dette ville fremstå for en stor leserskare.

Smil, du skal i Finansavisen

Bilde skulle også tas. Det var ikke nok at jeg sendte et pent portrett-bilde, nei avisen sendte en fotograf som skulle se hvordan jeg var ”in action”.
Ikke så lett det heller. Først skulle det passe med en dag for oss begge, så måtte kunden være enig i at det kom en fotograf, så måtte jeg ha en god dag, ikke sant, og fotografen finne et godt motiv. Ivan fra avisen var veldig tålmodig og veldig hyggelig og fikk sine bilder.

Matkurs med Martha Mettlig i OsloDans la cuisine de Martha MettligSiren Drake og Stig Kasper

Gründerintervjuet i Lørdagsavisen

Finansavisen Siren Drake grunder 2Så var det redaksjon og venting på trykketid og endelig kom artikkelen sist lørdag.
To helsider midt i Lørdag-bilaget med stort fargebilde. Litt flaut å lese så mye om seg selv, men jeg var fornøyd med vinklingen og språket som Hilde Oreld bruker når hun skriver.

Jeg håper at andre gründere kan la seg inspirere av min historie. Vite at det går an, både å realisere sine idéer og drømmer og å ha det utrolig gøy mens det skjer.
Og ikke minst ta til seg budskapet om å ikke gi opp, det tar tid å bygge en business og et merke, selv om det er trått i perioder, tar prosjektet noen ganger sin egen vei og nye muligheter åpner seg.

Livet som Gründer

Finansavisen Siren Drake intervju1Martha Mettlig er nå på vei ut i verden, hvem hadde trodd at det som er et fransk-inspirert konsept skulle finne veien tilbake til Frankrike 15 år senere?
Livet som gründer er sannelig mangfoldig, jeg trives i alle fall godt med det!
Les hele artikkelen her: SirenDrake side1 Finansavisen  SirenDrake side2 Finansavisen

Kom på vinkurs og lær om vin fra Piemonte, eller ta et matkurs med våre flinke kokker.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.