Riesling – en duft av noe godt

Riesling – en duft av noe godt

Riesling DruerRiesling

En duft av noe godt.
Litt fruktig og friskt.

Litt gummiaktig også, kanskje?

Hørt at noen sier at vinen dufter av petroleum?

Har du benket deg langs motorveien for å nyte medbrakt niste, eller er det fire glass med Riesling-vin som dufter av nye gummistøvler og neglelakkfjerner?

De samme stoffene du finner i parafin og diesel utvikles også i Riesling druene og gir et hint av voks og petroleum. Likevel er det blomster og friskhet, tørrhet og fylde med mye frukter vi forbinder med Riesling viner. Aprikos, eple og sitrus sammen med hvite roser er typiske aromaer i denne vinen.

Riesling aromas

Hvor finner du Rieslingviner

Riesling dyrkes i Alsace området i Frankrike og flere områder i Tyskland, i Østerrike, New Zealand, Australia og USA, for å nevne de mest kjente områdene. Smaken varierer med geografien, de kraftigste finner vi helst i Europa, og de syrligste er ofte fra det kjøligere områdene i New Zealand.

Drikk vinen avkjølt, ved 10-12 C.

Viner som er i salg nå, er drikkeklare, men kan ofte lagres i 1-2 år. De beste årgangene kan lagres lenger, pass på å holde jevn, kjølig temperatur.

I  2000 har det vært mange gode årganger av tyske Rieslinger; f.eks 2011, 2010,2007, 2005, 2002 og 2001, så her kan man ikke gå mye feil.

Et godt valg

Vi vil trekke frem en Riesling Trocken 2011 fra Weingut Brüder Dr Becker i Reinhessen som er økologisk dyrking av håndplukkete druer og lagret på ståltank før tapping på flasker.

Vinen er klar, har en karakter av ren frukt, med innslag av eple og sitrus. Fyldig vin med smak av eple, sitrus og mineraler. Fin fruktighet med lang ettersmak.  Passer til alle typer fisk og skalldyr, lyst kjøtt, og er særdeles fin til en buffet med sommerlige retter.   VP nr: 4921 BU, pris ca kr. 140,-

Anbefalingen er gitt av Andy Douglas fra Domaine Wines

Riesling 3Riesling 2

 

 

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.