O2 Seine Musikk og scenehus i elven

O2Seine musikkscene

O2 Seine Musikk og scenehus i elven

O2 Seine musikkhus

 

O2 Seine – den nye musikk scenen – midt i Seinen

” En flyvende tallerken har landet midt i Seinen”

Paris har fått ny Musikk scene. Den fyller en hel øy…

Midt i Seinen ligger en bitte, liten øy som heter Ile Seguin.  Musikk-komplekset fyller omtrent hele øya, på tomten som før var brukt til å produsere Renault deler.

Adressen:
La Seine Musicale, Île Seguin,
92100 Boulogne-Billancourt

Se mer på Facebook: eller deres fine hjemmeside; Web

 

Sculpture in front of O2Seine

Gammel bilfabrikk

Bilfabrikken Renault lå her i mange år, inntil den ble demontert og tomten lå brakk i 2005. Byen Boulogne, som ligger tett inntil Paris, solgte området for 1euro til fylket og store planer begynte å ta form!  En bygning som dekker nesten hele den 280 meter lange øyen ble innviet i 2017, som en hyllest til musikken og kunsten. Alle elementer er tatt i bruk, fra solceller på taket til trekonstruksjon inne i den store globen, til moderne akustiske materialer i to de store salene.

 

Musikk og konsertscene

Publikum kommer til små og store konserter og kan promenere på taket, som er utformet som en stor hage. Den lange, brede foyeren gir også plass til utstillinger og mottagelser.

Flere restauranter og barer venter deg, og den store esplanaden foran inngangen gir plass til utebord og avslapning på en solrik dag.

 

Arkitektur

Arkitektene er Shigeru Ban og Jean de Gastines og O2Seine er hjemmet til l’Insula orchestra (dirigent er Laurence Equilbey),  Studios Riffx, La Maîtrise des Haut-de- Seine, l’Académie Musicale Philippe Jaroussky….

Arkitektene er inspirert av vann samtidig som de vil respektere fortiden som tomten har som industrivirksomhet.  Bygningene har en buet fasong som tar opp i seg øyen’s ovale form.  La Seine Musicale spiller på vannspeilet: Auditorium er plassert på Seinens vannspeil og skroget ser ut til å flyte på elven.

Program

Programmet er spennende, ta en titt på deres hjemmesider; velg mellom klassiske konserter, pop-stjerner som Dire Straits eller danseforestillinger og balletter. Det er mulig å besøke området på dagtid, og med en guidet tur får du komme inn i salene og opp i Auditoriet.

La Seine Musicale har et eklektisk program, både utforskende, ambisiøst og nyskapende. Vi henvender oss til alle typer publikum «

Olivier Haber, Directeur Général/ Daglig leder

 

To store saler, ett Auditorium og en hage på take

La Seine Musicale består av to store saler: la Grande Seine rommer mellom 2500 og 6000 spectateurs. Salen tilbyr alle former for kultur-uttrykk; konserter, musikaler, ballett, store show eller lukkete arrangementer.
L’Auditorium kan huse 1150 tilskuere til klassiske konserter, forestillinger av alle slag som ikke behøver store lydanlegg.

Le Jardin Bellini på taket er en grønn oase langs  hele bygningskroppen. Du kan ta de grandiose trappene opp, eller bruke heisen. 7500 m2 uteareal venter på deg, med fantastisk utsikt oppover og nedover Seinen.

 

Mat og drikke

Tro ikke at du behøver å gå sulten eller tørst fra O2Seine. Komplekset huser minst tre restauranter, to barer og en nattklubb. På esplanaden foran inngangen står det masse bord for den som vil spise ute. Velg blandt ulike kjøkken, grupper kan få eget Chambre Séparée

Hvordan kommer man seg dit

Det er enkelt å komme seg dit med metro linje 9, til endestoppet, eller med buss og taxi. En liten spasertur over broen gir et flott blikk mot den lange bygningskroppen og det flotte, runde taket som beveger seg i takt med solens gang.

O2 Seine

Velkommen til å besøke stedet.
Se programmet her

       

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.