Minstekrav til suksess

Minstekrav til suksess

How low can you go?

Minstekrav til Suksess med Mat & Drikke

Teambygging på kjøkkenet

For å få til et vellykket arrangement, er det noen elementer som må være på plass, men kanskje det er lettere å få suksess enn du tror?

Gruppe

Først må du ha en gruppe som samles på samme sted til samme tid. Innlysende, sier du, joda, men prøv å samle folk som er busy i hverdagen sin til samme kveld. Derfor er det lurt å se litt frem i tid og sette av en dag som du vet passer for de fleste.

Et sted å være

Et kjøkken er best, men det går an å lage mat under mer primitive forhold hvis du har kokeapparat, grill, grue, eller til og med et bål. Vi foretrekker et kjøkken, men altså, ingen umulighet å gjøre dette under mer eksotiske forhold.

Utstyr

Nevnte kjøkken og kokekar, kokemuligheter, et par kniver, noe å skjære på, spiseredskaper. Du trenger ikke damask-duk og krystallglass!

Ferske grønnsakerRåvarer

Kjekt å ha, men hvor mange elementer trengs?
Minst fire: En hovedingrediens, gjerne kjøtt eller fisk, et metningsgarnityr som f.eks potet, ris eller pasta, en grønnsak og et element av tilbehør, f.eks saus, pynt eller bare en smaksforsterkende ingrediens.

En ting å drikke som passer til maten.

Utover dette, blir det bonus og ekstra moro, men altså ikke strengt tatt nødvendig.

En plan

Matkurs med Martha Mettlig

Hvem handler, forberedelse av stedet, organisering av oppgavene og timing slik at maten blir ferdig på riktig tid.
Kjøkkensjefen vil ta hånd om alt dette, men du kan prøve deg selv også. Jo færre elementer du har i sving, jo større sjanse for suksess.

God stemning

Det er viktig å hygge seg meg oppgavene, ta seg tid til å nyte den gode stemningen, snakke med med-kokkene og glede seg over resultatet.

Bon Appétit!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.