Maison Plisson

Maison Plisson

Maison Plisson 16La Maison Plisson

Grunnleggeren er kanskje en sjelevenn av Martha Mettlig? Delphine Plisson bestemte seg for å skape et mathus med et vell av gode, franske råvarer, et sted for nytelse, shopping og inspirasjon. På et lokale som dekker 300 m2 finner du over 3.000 artikler som burde tilfredsstille selv den mest kresne gane. Frukt, grønnsaker, selvsagt, ost, skinker, tørrvarer, en hyggelig vinkjeller og noen ferdigvarer som du kan sette rett på bordet ditt.

 

Maison Plisson 1  Maison Plisson 3  Maison Plisson 17  La Maison Plisson 25

 

Her kan du komme og velge dine råvarer for kveldens måltid, fylle opp dine skap, la deg inspirere, eller la deg utfordre.

Presentasjon

Presentasjonen er nydelig, fargerikt og informativ. Personalet møter deg med smil og velvilje, det er bare å spørre. La Maison Plisson er merket på alt du ser, de kan markedsføring!

Maison Plisson 13  Maison Plisson 5  Maison Plisson 6   Maison Plisson 12

I tilknytning til markedet finner du 200 m2 med bakeri, café og restaurant.

Terrassen

har hyggelige border og varmelamper, du føler deg som på et markedstorg. Skalldyrene ligger ute, som seg hør og bør for en slik spesialbutikk.

Maison Plisson 7  Maison Plisson 6  Maison Plisson 8

Håndplukkete råvarer

Dette er virkelig i vår ånd! Vi oppfordres til å prøve råvarer vi ikke ser så ofte; morsomme grønnsaker, uvanlige varianter av rødbeter og squash.

Osteutvalget er enormt og du får smør fra de absolutt gladeste kuene i landet (fra Normandie).

Maison Plisson 4  Maison Plisson 2  La Maison Plisson 26

Luksus og økologi

Vil du unne deg litt luksus, kan du kjøpe russisk kaviar og i vinkjelleren finner du mange økologiske viner.

Maison Plisson 11  La Maison Plisson 20  La Maison Plisson 19

God stemning

Etter en humørfylt runde i matmarkedet, er vi blitt kjent med flere av ekspeditørene, de svarer villig vekk på våre spørsmål og poserer muntert for fotografen.

Hver måned lager de en liten brosjyre med forslag til menyer og forklaring til hvilke råvarer som skal brukes. Brosjyren finner vi diskret igjen i handleposen.

Servering

Etter en liten shopping-runde, går vi inn i bakeriet og blir fristet til å sette oss å ta en lett lunsj med kaffe og plomme-kake til. La Maison Plisson er også et serveringssted.

La Maison Plisson 21  La Maison Plisson 24  Maison Plisson 9

Små lunsjretter, eller litt større varmretter serveres rett fra kjøkkenet.

Brødet bakes på stedet, du kan følge med gjennom glassveggene.
Det er et yrende liv i lokalet og mye å se på.

Maison Plisson 14  La Maison Plisson 22  La Maison Plisson 23

Spennende nabolag

Strøket er også interesserant, Bld Beaumarché ligger ovenfor Bastillen og rett i avslutningen av Le Marais. Et område der det skjer mye for tiden. Spaser opp og ned og oppdag lekre klesbutikker og spennende konsept-stores. F.eks ligger Merci, rett ovenfor, se artikkelen om Merci her. Ikke langt unna ligger også rue Roquette, kjent for sine mange barer, så her er det mye å oppleve. Bor du i Marais, har du nærmest gå-avstand til Maison Plisson. Du kan også følge dem på Facebook hvis du vil bli bedre kjent med dem. Se også en hyggelig omtale av stedet i Elle A-la-table, klikk på oversett til norsk.

Ta kontakt med oss hvis du vil ha hjelp til å lage et opplegg for deg og gruppen din i Paris, vi har et dyktig team som venter på deg!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.