Lag ditt eget gull-måltid og forbered råvarene på 1-2-3

Lag ditt eget gull-måltid og forbered råvarene på 1-2-3

Deilige matvarerHjemme med ferske og friske varer?

Gled deg, veien er kort til et godt og hjemmelaget måltid.

Pakk ut varene, vask det som har vært i berøring med luft, finn frem en kjele, en stekepanne, en kniv, salt & pepper, litt olje eller smør. Og så kan det være greit å ha en klokke og en liten gaffel til å stikke i grønnsakene.

Har du en oppskrift? Følg den, eller legg en kjapp slagplan. Målet nå er at alt skal bli ferdig på samme tid.

Kjøtt, fisk eller fugl kan gjerne få en fin stekeskorpe på begge sider i stekepannen før du senker temperaturen og lar det steke ferdig. Salt og pepper kommer som regel på når du har brunet ferdig.

Grønnsaker skal koke eller dampe til de er faste i konsistensen, ikke helt myke! Fargen skal være frisk og fin. Litt salt i kokevannet og litt salt og kanskje ørlite smør over før servering.

Har du noe mer tilbehør? Ris, pasta, bønner, poteter, brødskiver? Det må også tilberedes. Husk å salte og pepre før servering.

P6190057

Synes du det blir for lite grønnsaker kan du legge opp en kjapp grønn salat på hver tallerken eller i en liten skål. Dressing? Det aller enkleste er å dryppe over litt olje og ha et par flak med salt over. Du kan eksperimentere med ulike dressinger etterhvert som du blir modigere, og det blir heller ikke feil å ha et par dråper vineddik på.

 

kjokkenklokke>Har du sett på klokken nå, tipper det har gått 15-18 minutter. Ikke så ille det, og du har fortsatt full kontroll på hva du skal spise til middag i dag. Du rekker å skylle av og vaske redskapen du har brukt i tilberedningen også. Det er deilig å ha et ryddig kjøkken når du setter deg til bords.

Trenger du flere tips, kan du f.eks lese her:

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.