Krydder i hverdagen

Krydderplanter

Krydder i hverdagen

Krydder på balkongen
– rene luksusen

Selv om vi bor i det kalde nord, overlever krydderplantene noenganger vinteren. Timian, er en staude, dvs at det kommer igjen år etter år, og du kan glede deg over friske skudd allerede nå! Etter 1.mai, kunne vi plante ut små Spanske Margeritter innimellom krydderplantene.
Her står det en lys, lilla blomst mellom timian og peppermynte.
Timian brukes til det meste, både salater og til å koke sammen med fisk og kjøtt. Peppermynte bruker vi til å lage en god kopp urtete på sene kvelder, eller til å pynte på desserter med. Den har sterke røtter, så pass på at den ikke vokser helt vilt og kvæler de andre blomstene. Flere krydderplanter har fått plass:Persille, estragon, sitrontimian og enda mer timian og peppermynte.Krydderplanter

Friske og grønne, de har fått litt gjødsel, og håpet er at de skal vokse seg store og tette.Lurt å knipe av dem ofte, gjerne nedenfra, eller med estragonen, ta hele stilken, så kommer det fort opp et nytt skudd.

Sar er et sterkt krydderblad som nesten smaker litt pepperaktig. Du trenger ikke mer enn to-tre blader for å sette smak til salaten din. En økonomisk liten krabat, altså.Kos deg med friske krydder i vår og sommer. Det går an, selv om plassen er liten!
krydderkvast

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.