Kjøp lokale varer

Kjøp lokale varer

Kjøp lokale varer

På jobbtur i Paris, intens jobbing, men vi trenger en liten pause. Snart er det lunsj og vi går ut for å handle inn råvarer.

Rett rundt neste kvartal ligger Valette, en familiebedrift som tilbyr spesialiteter fra Perigord. Du tenker med en gang på gåselever, sorte trøfler, produkter av and og allslags terriner og patéer.

Valette, Paris 16eme

Siren Drake møter en pariser som også skal handle hos Valette.

Idag prøver vi en paté med andekjøtt og andelever, først marinert i søt Muscatvin, så marinert i timian. Jacques Valette anbefaler en lokal hvitvin fra Bergerac som skal drikkes kald til dette.

IMG_0243
Du kan få flere typer gavepakninger her. Hva med en Picknickurv ferdig pakket og klar?

To dører bortenfor er bakeren.
Nybakt, varm baguette og deilig mørkt surdeigsbrød finner veien ned i posen.

IMG_0244IMG_0246

Nybakte kaker i alle varianter frister veldig, men vi lar det være idag.IMG_0245

Ostebutikken er delikat og det bugner virkelig av oster der. Spesialiteten er geitoster og vi velger en nydelig liten rund ost, og ber om en som er akkurat passe for å spise nå. Et lite stykke hardost fra Pyreneene kommer også med.
På veien ut, får jeg vite at dette er Carla Bruni sin faste ostebutikk. Den tidligere presidentfruen har bodd i nabolaget i flere år og blir ofte sett her. Ja, så er man nesten blant berømtheter en liten stund!

IMG_0247

> Siren i ostebutikken med innehaveren

Da er lunsjen snart klar, det mangler bare litt lettkokte bønner og linser, og måltidet er ferskt, fint og absolutt deilig.

IMG_0254

Bon Apétit!

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.