Kald vin – varm dag

Kald vin – varm dag

Hvitvin fra Bergerac

Kald vin – varm dag

De fleste av oss liker en godt avkjølt vin på en varm dag. Ofte tar vi et glass som aperitiff, eller bare som kos.

 

Hvitvin er et naturlig valg, og gjerne en som er laget av en frisk druesort. Skal du likevel nyte vinen godt avkjølt, f.eks 10-12 C, kan den gjerne være ung, f.eks 2011 eller til og med 2012 er begynt å komme nå.

Mange velger en Chablis, og det er en deilig drikk laget på Chardonnay drue! Prøv også en vin på Sauvignon Blanc drue, den er frisk og tørr og du får den fra flere land. Hva med en New Zealander til en forandring? Eller én fra Loire i Frankrike?

 

Den rike smaken fra en lagringsvin blir dempet når vinen serveres kald, og da er det greit å spare denne til aftensmåltidet. Da velger du en som har noen flere år på ”baken” og øker temperaturen et par grader til 11-14 C.

Vil du ta den helt ut og kjøle deg helt ned til

 

7C i glasset – anbefaler vi en italiensk med litt pschitt, f.eks en Asti Spumante. Kjør på med isvann i kjøleren, sjenk i små mengder av gangen og la solen varme og gled deg over sommeren!
P5150002
Sommeren er perfekt for rosévin og det drikkes helst godt avkjølt. Vår favoritt er Domaine Montrose Rosé, den er frisk og ikke for søt.
Det går fint å drikke en kald rødvin også! Velg en ung, fruktig og frisk variant, kjøl ned til 14 C og kos deg med den.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.