Godt Øl spesielt godt

Godt Øl spesielt godt

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFra bank og finans til spesialøl.

Øltradisjonen er sterk i Norge, og vi blir stadig mer åpne for spesialøl varianter.
Mange byer har mikrobryggerier og det er spennende å prøve ut nye sorter.

Øltyper som inneholder mer enn 4,6% alkohol selges på Vinmonopolet eller på din favorittpub, eller restauranten der du også kan ta en matbit.

MaltingHouse startet i 2012 og innehaveren har beveget seg fra bransjen Bank & Finans til Import av spesialøl. Ikke noe dårlig sted å være, når en ser på de mange variantene som er å velge mellom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATucher Bräu fra Tyskland

Tucher var den første leverandøren som signerte med firma vårt da vi startet opp.
Som bryggeri er det typisk for det vi ønsker å jobbe med.

Sterke regionale bryggerier med knytning til lokal historie, kultur og tradisjon.
Tucher Bräu kan spore sin historie tilbake til året 1672 i Nürnberg, da et bryggeri med navnet Städtisches Weizenbrauhaus brygget hveteøl etter renhetsloven for første gang. 

Etter tyske regler skal hveteøl innehold minst 50% hvete, og Tucher bruker 60% hvete og 40% bygg i sin tradisjonelle Helles Hefeweizen.

Som navnet tilsier er denne øl ikke filtrert.
Den er derfor tåkete i glasset med god sødme og fylde.
beerEn perfekt øl til en varm sommerdag, eller til sjømat, f.eks. reker eller blåskjell.

Tucher leverer selvfølgelig også andre varianter hveteøl og pilsner.
I Norge selger vi bl.a. Tucher Bajuvator Doppelbock på 7,5% ABV. Bajuvator blir brygget hvert år til Tysklands «starkbierzeit» i mars etter en gammel og tradisjonsrik oppskrift. Her i Norge har vi ikke den tradisjonen og mørk sterk øl brukes ofte til høst og jul. Denne sesongøl tilbys nå hele året og er en nytelse for ølelskere med sin aroma av malt, rørsukker, og mørk frukt. Smak av karamell, toffee, mørk frukt og sitrus med en anelse humle. Mørk kobberfarge med fint hvitt skum og medium kullsyre. Som en god bokk går den godt til søte retter og vi har selv prøvd den med marsipankake. Også perfekt til påske- eller julemarsipan!

I dag blir Tucher eksportert til rundt 21 land og har mottatt 11 gullmedaljer fra tyske DLG og er anerkjent for førsteklasses kvalitet.

Godt Øl er spesielt godt!