Bellini – frisk og sprudlende

Bellini – frisk og sprudlende

” Bellini – en drink oppkalt etter en italiensk maler ”

Frisk og sprudlende, en Bellini

 

               

Venezia – en by full av fristelser!

Besøk Fondation Tedeschi, en historisk bygning gjort om til et luksuriøst handle-galleri, det ligger like ved Rialto Broen.
Mercato Rialto i Venezia er også fult av fristelser!
Ferske varer hver formiddag venter på den som vil handle sjømat og grønnsaker. En liten pause på

Prøv en sprudlende og frisk drink

Fest og markeringer av merkedager kler en festlig cocktail. Vil du ha et alternativ til det vanlige – og hvorfor ikke prøve en sprudlende og alkoholsvak variant neste gang?

            

Giovanni Bellini

I Venezia ble det i 1930-årene skapt en drink som ble oppkalt etter maleren Giovanni Bellini. Det var på Harry’s bar at de fant på å legge biter av hvite fersken i litt sukkerlake og sitron.

 

Oppskriften fra Harry’s Bar

Frukten ble most fint og toppet opp med tørr musserende vin – en Prosecco.

Friskt, svalt og ikke altfor søtt – en drink som ble servert når ferskener er i sesong, fra juni til september.  I våre dager får du ferdig puréer av fersken hele året, så det er ingen grunn til å vente til sommeren med å lage deg en deilig Bellini!

 

            

Vakre gondoler i sort-lakkert tre ligger på rad og rekke og venter på oppdrag. Like nedenfor Rialto-broen glir båtene forbi – hele døgnet – du kan gjerne nyte en Bellini mens du beundrer fasadene og livet på kai-kanten.

 

Lag selv

Blir det for vanskelig å lage selv, kan du kjøpe ferdig miks på Vinmonopolet, eller besøke en bar nær deg og spørre om de kan lage en Bellini til deg. Er den laget riktig, skal den ikke ha mer enn 5-8 % alkohol, være avkjølt og ha litt perler på toppen av glasset.

                 

Vinbaren al Mercà er bokstavelig talt bare et hull i veggen, en disk, noen hyller og resten foregår ute på fortauet. Full fart så lenge markedet er åpen, her får du deilige nysmurte rundstykker med skinke, ost, trøffel, postei og ellers det som kokken føler for å lage den dagen. Prinsippet er Grab-and-go or grab-and eat. Du kan sitte på fortauet, eller på en liten benk, eller hvor du ellers vil.

Les historien om en annen som har drevet med innovasjon

En Vinhandlers historie

Trodde du at vinlandet Portugal bare laget portvin?
Tro om igjen!

Julie Vaage dro på utvekslingsopphold til Portugal, ble forelsket i vinen deres, skrev masteroppgaven om import av vin, og kastet seg ut i eventyret.

I fjor kom det lille vin-importørfirmaet Adega AS med flere nye viner fra Portugal.

Her er historien om en vinhandler og hennes vei til deg!

 

Vinsmaking hos Martha Mettlig 

Vil du komme på en smaking og møte Julie og smake hennes viner?
Martha Mettlig arrangerer vinkurs for grupper som vil lære med om vin og hvordan du kan vurdere vinens karakter og velge viner til dine egne middager og selskaper.

 

              

Foto av Julie Vaage og Siren Drake er tatt av Oddvar Walle-Jensen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.