Lillet Aperitif

Lillet Aperitif

Lillet – l’apèritif des bistrots

«Oh! but so French – so fresh «

Det er tid for en aperitif, før lunsj eller før middag, du trenger noe forfriskende i glasset.

Ikke for søtt, ikke for sterkt, ikke for kraftig, bare akkurat passe slik at du kommer i riktig stemning før du setter deg til bords. Lillet Aperitif er et godt valg.

 

 

Lillet – l’apéritif des bistrots

Lillet er en slik drikk, laget på vin og tilsatt ørlite grann syltet sitrusfrukter og litt kinin. Blandingen lagret på eikefat akkurat lenge nok til at smakene smelter sammen og blir til en aromatisk, frisk drikk – utmerket som aperitif .

Selv om Lillet bare har 17% alkohol, foreslår vi likevel at du serverer den som en cocktail; med is og tonic, garnert med agurk og mynte. Serveres som en uslåelig, frisk, deilig, og kalorikfattig drink som absolutt alle vil like.

James Bond fikk tidlig smaken på Lillet, han foretrakk den sammen med Gin og Vodka og ga den navnet til sin kjæreste; Vesper.

 

 

Podensac, rett syd for Bordeaux

Lillet blir produsert i Syd-Frankrike, rett utenfor Bordeaux, av lokalt produsert vin. Det eksotiske innslaget kommer fra frukten. Appelsiner fra Marokko, Tyrkia og Spania, bitre sitrusfrukter fra Haiti og kinin fra Sør-Amerika blir skrelt og lagt i alkohol for å trekke ut alle de spennende aromaene.  Etterhvert blandes frukt og vin og lagres på eiekefat i flere måneder før flasketapping. Den mest vanlige blandingen er med hvitvin, men du får også Lillet i rød variant og til og med som rosé.

 

Grunnlaget i 1872

Jean Lillet flyttet fra Saint-Morillon til Podensac i 1680. Landsbyen ligger midt i Graves, ikke langt fra Sauternes, langs elven Gironde, og familien begynte med handel med vin og drikkevarer. I 1872 grunnla hans etterfølgere, brødrene Raymond og Paul Lillet Maison Lillet og de introduserte den første, og eneste aperitif fra Bordeaux. Navnet ble Kina Lillet, og fra 1970 bare Lillet. Produksjonen foregår fortsatt i Podensac, og du kan besøke virksomheten der når du vil.

Lillet ble raskt populær blant ”jet-setterne” i Paris, London og New York, og kom tidlig i gang med reklamekampanjer og fant sin vei inn i litteratur og film via James Bond. Siste skudd på stammen i sortimentet er Lillet Rosé.

 

Lillet i glasset og som snacks

Noen oppskrifter med Lillet:

Liten snack for dine gjester:

Melonsuppe med Lillet og Mynte, ca 20 pers

Bruk 2 meloner, 10 cl Lillet Blanc og 1 bunt mynte.

Rens frukten og fjern alle kjerner. Bland alt i en blender og kjør til en glatt masse. Kjøl av, eller frys lett før du heller over knust is i små glass. Pynt med mynte og server sammen med en frisk aperitif – laget på Lillet, is og tonic ?

La vie en Rose

Som frisk og nydelig aperitif anbefales Lillet La vie en Rose

Lag den direkte i glasset, du trenger:

  • 5cl  Lillet Blanc
  • 10cl  Limonade à la rose
Fyll glasset med isbiter, hell over Lillet Blanc først og deretter RoseLimonade. Pynt med noen roseblader og server!

 

Andre oppskrifter med Lillet:

Informasjonen og oppskriftene kommer fra Lillet Magazine.
Du kan lese mer på http://www.lillet.com for flere råd og tips !

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.