Andebryst

Andebryst

Stykningsdeler andTa en and og la den …

Andebryst

Andekjøtt er nydelig, mørt og fast, egentlig er det ikke hvitt kjøtt, men rødt.

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»» up=»30″ down=»10″]

En fugl, mange muligheter

En hel and kan deles omtrent som en kylling.

Vi bruker helst bryst og lår, og evt de små vingene.

Skroget kan du koke deilig kraft på, som igjen blir base for suppe eller saus.

På restaurant får vi ofte servert andebryst, eller magret de canard, eller lårene, gjerne som confit de canard.

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»» up=»30″ down=»30″]

Hel and hos Martha          Confit de canard

Tilberede andebryst hjemme

En litt alternativ måte å tilberede et andebryst på, er å røyke det først og så steke det. Dette gjorde vi med en gruppe her forleden og det ble aldeles nydelig.

Røkt andebryst, oppskrift til 6 personer:

1 andebryst, ca 450 gr
1 ts salt
1 ss sukker
50 g røykspon

Start med å rute andefettet. Gni så brystene inn med salt og sukker. Legg dem på en rist i ovnen.

Røykspon varmes i en stekepanne på høy varme. Tenn på røykspon med en tenner, la det brenne godt. Kvel flammene med et lokk og sett den rykende pannen under risten med andebrystene i ovnen. Røyk dem i 5 minutter.

Stek brystene på skinnsiden i en jernpanne til det er gyllent og sprøtt, ca. 3 minutter. Ha dem på en stekeplate og stek brystene i ovnen på 160 °C i 5–6 minutter. La dem hvile i minst 10 minutter før de skjæres i skiver.

IMG_1463   IMG_1464   Røkt andebryst hos Martha Mettlig   Grillkull

Skjær kjøttet i tynne skiver og server det lunt (i romtemperatur) som en forrett eller liten salat. Legg f.eks syltet pære rundt kjøttet.

Vil du ha ekstra piff på, strø over noen ristede pinjekjerner eller valnøtter, noen biter av blåmuggost, server litt godt brød med smør til og du er garantert suksess!

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»» up=»20″ down=»10″]

Tilbehør til andebryst

Syltet pære

2 pærer
1 dl vann
1/2 dl hvitvinseddik
50 g sucker

Skjær pærene i terninger og kok dem møre i vann, eddik og sukker, ca. 10 minutter. Server pærene med skiver an andebryst, terninger av blåskimmelost og salatblader.

Røkt andebryst hos Martha Mettlig           Røkt andebryst hos Martha Mettlig

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»» up=»20″ down=»10″]

Hvor får du kjøpt andebryst?

De fleste vel-assorterte dagligvarebutikker har norsk and i ulike stykningsdeler. Bor du i Oslo, kan vi anbefale et besøk på Mathallen. Vil du ha franske ender, prøv Laks & Vilt, vår egen leverandør, der kan du bestille og hente varer selv om du er en privatperson.

Lykke til!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.