Vinkurs i Oslo

Vinsmaking – En kunst du kan lære

[vc_row type=”grid” anchor=”about_us” padding_top=”65″ oblique_section=”no” oblique_section_top_and_bottom=”both” oblique_section_position=”from_left_to_right” triangle_shape=”no” triangle_shape_position=”both”][vc_column][vc_text_separator title=”Vinkurs hos Martha Mettlig” box_background_color=”#ffffff” box_border_color=”#f5f5f5″][vc_separator type=”transparent” up=”20″ down=”0″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”7396″ img_size=”full” onclick=”custom_link” link=”https://marthamett.com/vinkurs-tema/”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Vi synes at vin er en avslappende form for kultur og bør helst nytes i god atmosfære med hyggelige mennesker, god stemningen og den gode praten.
Vinkurs i Oslo for private, arrangert i en hjemlig setting med personlig touch. Få et bedre forhold til vin som nytelse, bli kjent med egen smak, få hjelpemidler til å velge viner.[/vc_column_text][vc_column_text]

Når du deltar på et kurs hos oss får du; smake på fire-fem ulike viner, mye informasjon, godt selskap og mulighet til å treffe nye folk. Vi serverer alltid noe å bite i underveis, vinopplevelsen blir som regel litt bedre da.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”20″ down=”0″]LES MER OM VINKURSENE HER[/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator type=”transparent” up=”60″ down=”0″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Alt må læres, også hvordan du velger vin.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”32″ down=”0″][vc_column_text]

Ikke bry deg om hva de andre mener, begynn å kjenne etter dine egne smaker og preferanser.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”32″ down=”0″][vc_column_text]

Øv, smak, lukt, drikk mye og ofte, men lite om gangen, og etterhvert blir du sikrere på hva du selv liker.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”32″ down=”0″][vc_column_text]

Kunnskapen kommer ikke over natten, men du vil få mye hygge og glede underveis som du lærer. Vårt fokus er på deg, på dine evner til å smake. Velg oss når du skal ha Vinkurs i Oslo.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”60″ down=”0″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=PNhgQoFPjXQ”][vc_separator type=”transparent” up=”28″ down=”0″][vc_column_text]

Vår filosofi er at vinvalget skal følge maten og balansere smakene.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Prøv samme vin først uten mat og så med ulike retter, og du vil bli forbauset over hvor ulikt det smaker.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Vi hjelper deg til enkle huskeregler som du kan bruke med en gang hjemme.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row use_row_as_full_screen_section=”yes” type=”grid” anchor=”about_us” background_color=”#ffffff” padding_top=”65″ oblique_section=”no” oblique_section_top_and_bottom=”both” oblique_section_position=”from_left_to_right” triangle_shape=”no” triangle_shape_position=”both”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Vinkurs i Oslo for bedrifter

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”32″ down=”0″][vc_column_text]

Vinsmaking og mat – Nyt mer når du vet mer

[/vc_column_text][vc_column_text]

Fokuser på egne preferanser og hvordan hver enkelt har sin private oppfatning av smak og lukt i vin. Delta på en vinkurs i Oslo for bedrifter og få et glimt inn i vinens vidunderlige verden. Vi presenterer mellom 3-6 viner hver gang, først uten mat, så med mat. På denne måten demonstreres vinens egenskaper og vi får frem forskjeller og likheter.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”32″ down=”0″][vc_column_text]Flere viner kan passe til samme type mat, og du får smake ulike druer, produsenter og årganger som bidrar til at du selv forstår og kjenner igjen smakene. Ofte er det snakk om nyanser, og vi må øve opp sanseapparatet til å bli bevisst på hva vi egentlig lukter og smaker.
En morsom øvelse som passer for alle. Det er ikke nødvendig å svelge, vi legger til rette for alle![/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”32″ down=”0″][vc_column_text]

Et vinkurs omfatter først en smakedel på 30-45 minutter, så serverers en tre-retters gourmet meny med minst to viner til hver rett. Du erfarer at smak er en individuell egenskap og at det kan lønne seg å smake flere typer vin før er tar sitt endelig valg.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”6654″ img_size=”full” alignment=”right”][vc_separator type=”transparent” up=”28″ down=”0″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6879″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Champagnesmaking og Middag

Munkene var de første som fremstilte vin med kullsyre. Senere er det blitt en festdrikk, og vi kombinerer litt læring med den deilige følelsen som denne gode vinen gir. Vi presenterer både «ekte vare» og musserende laget på champagne-metoden og tank-metoden.

Etter smakingen serverer vi en overraskelsesmeny og passende drikke til den. Avsluttes med kaffe og tilbud om en digestiv/likør.

Velkommen til Vinkurs i Oslo – Champagnesmaking.

Minst 12, maks 40 deltagere.

Pris: kr 2.295,- per person

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6888″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Røde og hvite viner

En tre-retters meny der vi starter med hvite og fortsetter med røde viner og avslutter med en dessert-vin. Dette representerer en vanlig aften for de fleste og gir et generelt innblikk i hvordan man velger og setter sammen vin til et måltid. Første del av kvelden består av vinsmaking og presentasjon av utvalgte viner.
Deretter serveres et velkomponert måltid der vinene kommer igjen. Gjestene smaker flere viner til samme rett og kan selv avgjøre hvilken vin som faller mest i smak.

Minst 12, maks 40 deltagere. Priser inkluderer smaking og foredrag, tre-retters middag med viner til, kaffe og mineralvann.

Velkommen til Vinkurs – Røde og Hvite viner

Alt 1: «Vanlige viner»: Pris per deltager kr. 2.295,-

Alt 2: «Eksklusive viner»: Pris per deltager kr. 2.495,-

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6881″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Hvite Burgundere

Burgund/ Bourgogne i Frankrike er velkjent for sine gode, hvite viner, hovedsakelig laget på Chardonnay druer.

Vi starter i Chablis med sitt mangfold av gode viner i et interessant kalkrikt jordsmonn og beveger oss litt lenger sydover i Sentralburgund for å få flere gode smaksopplevelser.

Menyen som følger smakingen er preget av fisk og skalldyr, og vi lover en utsøkt opplevelse for ganen og nesen. Avsluttes med kaffe og tilbud om en digestiv/likør.

Velkommen til Vinkurs-Burgundviner
Bare de Hvite

Minst 12, maks 40 deltagere.

Pris: kr 2.495,- per person

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6882″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Smaking av Piemonte Viner

Piemonte distriktet i Italia har et økende ry i vinverden og er særlig kjent for sine røde viner.

Kvalitetsmessig kan området skilte med 11 DOCG og 45 DOC viner og ca 3 millioner hektoliter vin per år. Tradisjonelt dyrkes det mer enn 20 typer druer i området, de mest kjente er Nebbiolo, Barbera og Dolcetta.
Landskapet preges av åser og høyder og plantene kan få svært dype røtter. Kjente områder er: Barolo, Barbaresco, Alba, Asti, Langhe, Roero og Montferrato.

Menyen som følger vinene er av høy kvalitet.
Avsluttes med kaffe og tilbud om en digestiv/likør.

Minst 12, maks 40 deltagere.

Pris: kr 2.495,- per person

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7860″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Cocktailmiksing

Velkommen til CocktailKurs – Vi lærer å mikse egen Cocktail

En god cocktail kan serveres som aperitiff, etter maten, eller bare som en festlig drink i godt selskap.

De fleste av oss kan mikse et par vanlige drinker, og får nå anledning til å utvide repertoaret med flere friske og deilige cocktails.
Vi har med oss en profesjonell bar-mikser som veileder og demonstrerer, og alle får lage sine egne drinker i løpet av kvelden..

Kjøkkensjefen serverer en overraskelsesmeny og passende drikke til den.
Avsluttes med kaffe og tilbud om en avsluttende cocktail i baren.

Minst 12, maks 40 deltagere.

Pris: Ta kontakt for tilbud

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ølkurs med Tre-retters Middag

Øl er mer enn en tørstedrikk og passer utmerket til mat!
Filtrert og ufiltrert, lyst og mørkt, her er det mye å velge mellom og mye som handler om kultur og nytelse.
Vi presenterer noen karakteristiske øltyper som gir god forståelse av hva denne gyldne drikken kan representere, og
deretter følger et deilig måltid hvor vi også tilbyr øl som matfølge.
Avsluttes med kaffe og tilbud om en digestiv/likør.

Velkommen til Ølkurs med Tre-retters Middag

Minst 12, maks 40 deltagere.

Pris: kr 2.295,- per person

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7969″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

WhiskyKurs – Smaking og tre-retters Middag

Denne brune drikken er mest kjent fra De Britiske Øyer og Irland.
Mangfoldet er stort, interessen er økende for å lære mer om de ulike formene for whisky.

Vi har alliert oss med en skikkelig whisky kjenner og tilbyr en runde med generell presentasjon, smaking av 5 ulike typer og demonstrasjon av hvordan man kan bruke whisky i drinker.

Etter smakingen serverer vi en overraskelsesmeny og passende drikke til den.
Avsluttes med kaffe og tilbud om en brun digestiv/likør.

Velkommen til en «Brun» kveld!

Minst 12, maks 40 deltagere.

Pris: Ta kontakt for tilbud

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6888″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Vinkurs i Oslo for private

Vin er kultur og bør helst nytes i god atmosfære med hyggelige mennesker, god stemningen og den gode praten. Vinkurs i Oslo for private, arrangert i en hjemlig setting med personlig touch. Få et bedre forhold til vin som nytelse, bli kjent med egen smak, få hjelpemidler til å velge viner.

Hva får du ? Fire-fem ulike viner, mye informasjon, godt selskap og mulighet til å treffe nye folk.

For 590,- per person per kveld.

Ønsker du en dypere og mer “teknisk” presentasjon? Vi tilbyr kurs på 90 minutters varighet med en utdannet sommelier, vinskribent og pasjonert entusiast. Passer for vinklubber og ekte vin-amatører.  Ta kontakt for nærmere tilbud.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

BESTILL IDAG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”#000000″ border_style=”solid” thickness=”1″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”grid” el_id=”vinkurs-skjema”][vc_column][vc_column_text]

Kontakt oss idag

[/vc_column_text]

[vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]