Tradisjonell julemat på kryss og tvers

Tradisjonell julemat på kryss og tvers

Julebord Martha Mettlig Paris 1Sprø utenpå og myk inni

Tradisjonell julemat på kryss og tvers av kulturer

Hva skal du spise til jul?

Tradisjonene følger med oss uansett hvor vi er. Når julen stunder til og vi skal arrangere vårt tradisjonelle julebord, vil vi ha vår gode gamle julemat. Sjekk på sosiale medier hva som får mest klikk i denne tiden, ikke uventet handler det om å få svoren sprø på svineribben!

 

Julebord Martha Mettlig Paris 5Ekstra utfordring

Martha Mettlig ble utfordret på å lage julebord for en gjeng norske entusiaster i desember. Utfordringen var at de bodde i Paris og ville absolutt ha den perfekte julematen. Hvordan skulle vi klare å få det til, uten at vi måtte sende hele kokketeamet ned dit?

Moderne hjelpemidler

Løsningen ble en kombinasjon av alle tilgjengelige, moderne hjelpemidler!

Først et raskt søk på nettet etter filmer som enkelt og greit viste hvordan man steker ribbe. Vi valgte denne filmen her, du kan sjekke selv om ikke dette er enkelt og greit?

Så en lengre diskusjon med vår egen franske kjøkkensjef. Hva er det viktigste man må fortelle en fransk kokk om norsk julemat? Jo, sausene er viktig. Uten riktig saus blir det ikke riktig, det er nemlig helheten som teller, ikke bare svoren!

En e-post med forklaring, bilder og linker til filmene ble oversendt.

Et par telefonsamtaler og så var det bare å krysse fingrene!

Julebord Martha Mettlig Paris 7Nervøs spenning

Det var ikke bare gjestene som var spente!

Lokalet ble pyntet til jul og stemningen var god, forventningene til maten mer enn store og Martha Mettlig stod overfor en stor og viktig prøve; ville vi lykkes?

Stor begeistring

Julebord Martha Mettlig saumon fuméFørst en forrett med røkelaks, eggerøre og sennepssaus. Wow, dette var en god start og lovet godt.

Så kom øyeblikket da juletallerken ble båret inn og satt foran gjestene. Et sukk gikk gjennom rommet, dette var imponerende, det så virkelig ut akkurat som hjemme!

Sannhetens øyeblikk kom da gjestene fikk smake og applausen brøt ut, her var det virkelig knasende sprø svor og en deilig, myk kjerne av kjøtt i midten.

JuletallerkenJulebord Martha Mettlig Paris 8Julebord Martha Mettlig Paris 3

God Jul – hvor enn du er i verden

Får du tak i et stykke svineribbe, har en ovn og en god kokk, kan det bli jul for alle nordmenn, uansett hvor de er!
Riktig God Jul og velkommen til flere matopplevelser neste år!

Julebord Martha Mettlig Paris 8

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.