Vinkurs med ulike tema

Drikk bedre når du vet mere

Vinkurs med ulike tema hos MARTHA METTLIG

Vi synes at vin er en avslappende form for kultur og bør helst nytes i god atmosfære med hyggelige mennesker, god stemningen og den gode praten.
Vinkurs i Oslo for private, arrangert i en hjemlig setting med personlig touch. Få et bedre forhold til vin som nytelse, bli kjent med egen smak, få hjelpemidler til å velge viner.

Når du deltar på et kurs hos oss får du; smake på fire-fem ulike viner, gode historier, godt selskap og mulighet til å treffe nye folk. Vi serverer alltid noe å bite i underveis, vinopplevelsen blir som regel litt bedre da.

Prisen beregnes per person per kveld og varierer noe med typen kurs. 
Se listen over kurs nedenfor og ta kontakt med oss.  Forbehold om minst 20 deltagere per kveld – vi arrangerer kun kurs for grupper.

Varighet og starttidspunkt:
Kursene starter kl. 18.00 og varer i 60 – 90 minutter, evt lenger etter avtale

Hvor er dette:  Hvis ikke annet er sagt, holdes kursene våre i Drammensveien 43 på Frogner/Skillebekk.  
Grupper på minst 12 stk kan få egne kurs.
 Ta kontakt på tel 90 92 02 58 eller mail til martha@marthamett.com for nærmere tilbud.

Vinsmaking hos Martha Mettlig

Vil du bestille et Vinkurs?

Kontakt oss for mer informasjon:


Klikk her :

Kurs vi tilbyr:

TEMA

1. Champagne spesielt og musserende viner generelt

Munkene var de første som fremstilte vin med kullsyre. Senere er det blitt en festdrikk, og vi kombinerer litt læring med den deilige følelsen som denne gode vinen gir. Vi presenterer både «ekte vare» og musserende laget på champagne-metoden og tank-metoden.

Musserende viner passer til hverdag og fest – som en velkomstdrikk, men også som matfølge. 

Bli med og finn din egen stil.

Hvite og røde viner hos Martha Mettlig

2. Hvite og røde hverdagsviner, hvordan velge?

Vi har alle forskjellig smak, og vi opplever smaker ulikt. Det som smaker godt for noen kan falle dårlig i smak hos andre. Så hvordan skal man gå frem for å finne gode smakskombinasjoner mellom vin og mat?
Det finnes mange ulike tilnærmingsmåter for å velge vin til mat, vi byr på noen tips om hva som kan være lurt å tenke på. Vi snakker om hvite og røde hverdagsviner, hva som passer til ulike typer anledning og matretter. Når du går herfra lover vi deg at du er litt klokere og kanskje har du fått noen flere tips til hva du skal velge neste gang.

3. Burgundere- hvite vidundere

Burgund/ Bourgogne i Frankrike er velkjent for sine gode, hvite viner, hovedsakelig laget på Chardonnay druer.
Vi starter i Chablis med sitt mangfold av gode viner i et interessant kalkrikt jordsmonn og beveger oss litt lenger sydover i Sentralburgund for å få flere gode smaksopplevelser.
Vi lover en utsøkt opplevelse for ganen og nesen.

4. Syrah – en drue som reiser mye

Druer flytter seg med menneskene og tar preg av klima, jordsmonn og ikke minst vinbondens behandling av vinen etter pressing. Syrah-druen finner vi nesten overalt og den trives lett og tar preg av sitt miljø. . Frankrike og Rhône området gir friske viner med elegant fruktighet og aromaer som kan mine om blomster, mens I Australia blir vinene rene smaksbomber med mørk fruktighet og sjokolade-preg.
Midt imellom finner vi Chilenske viner, og kanskje de mest spennende variantene nå for tiden, som kommer fra Syd Afrika.

5. Fordypning i vinens egenskaper

Vinsamler, medlem av en vinklubb, eller bare oppriktig interessert?
For deg tilbyr vi et fordypningskurs med detaljert informasjon om druens egenskaper, vinens ulike produksjonsmetoder og ulike former for lagring. En av våre Sommelierer deler av sin kunnskap og gir anledning til skikkelig ”nerdete” spørsmål. Dette passer best for deg som allerede kan en del generelt om vinproduksjon. Foredragsholder snakker først litt generelt, deretter har vi med noen godbiter som blir eksempler og gjenstand for inngående drøfting. Husk notatblokk!

6. Hva er det med de Italienske rødvinene vi liker så godt?

Piemonte og Toscana distriktene kjenner de fleste. Fruktige og smaksrike, men også tyngre viner som Amaronevin er populære. De fleste nordmenn elsker vinene fra østsiden av Italia mens Sicilia representerer en spesiell vinstil med sitt vulkanske preg. Vinlandet Italia utvikler seg stadig, vi forteller om hva som skjer og hvor du bør lete for å finne din spesielle italienske rødvinsgodbit.

7. Økologiske viner, hva er det, og merker vi forskjellen?

Trenden brer om seg; den nye generasjonen vindyrkere velger økologisk dyrkingsform. 
Tre definisjoner brukes: Biodynamisk, Organisk, eller NaturVin.
Felles for disse er at det ikke brukes kjemiske tilsetningsstoffer og at vinene reflekterer mer jordsmonn, druens særegenhet og lokal karakter. I tillegg er det en dimensjon av tradisjon ved å dyrke vin på den gamle måten. 
Prøv selv om du kjenner forskjell på en økologisk vin og en som ikke har denne betegnelsen.

8. Lær å lage cocktails til hjemmebruk

En god cocktail kan serveres som aperitiff, etter maten, eller bare som en festlig drink i godt selskap.
De fleste av oss kan mikse et par vanlige drinker, og får nå anledning til å utvide repertoaret med flere friske og deilige cocktails.
Vår profesjonelle bar-mikser er din veileder og demonstrerer for deg. Alle får lage sine egne drinker i løpet av kvelden.

9. Whisky smaking, edle, brune dråper

Denne brune drikken er mest kjent fra De Britiske Øyer og Irland. Mangfoldet er stort, interessen er økende for å lære mer om de ulike formene for whisky.
Vi har alliert oss med en skikkelig whisky kjenner og tilbyr en runde med generell presentasjon, smaking av 5 ulike typer og demonstrasjon av hvordan man kan bruke whisky i drinker.

10. Øl – mer enn du tror

Øl er mer enn en tørstedrikk og passer utmerket til mat!
Filtrert og ufiltrert, lyst og mørkt, her er det mye å velge mellom og mye som handler om kultur og nytelse.
Vi presenterer noen karakteristiske øltyper som gir god forståelse av hva denne gylne drikken kan representere. Du får garantert lære mer enn du trodde du visste fra før!

”Vi gir deg opplevelser som begeistrer”

Vil du bestille et Vinkurs?

Klikk her: