Parmentier de Boudin Basque

Parmentier de Boudin Basque

Enkelt og fantastisk godt

En spesialitet fra Baskerland som like godt kunne vært fra Norge

Prøv selv, så får du se

 

Er du så heldig å få tak i god, gammeldags blodpølse, eller bare en grov pølse med litt mykt og godt kjøtt, da er veien til en deilig middag kort!

Lag en lett og luftig potetmos, smak den gjerne til med 1 ss kokosolje, bruk fløte istedet for melk til å spe den og smak til med salt og pepper.

Fjern skinnet på pølsen og mos den lett med en gaffel. Du kan enten varme den i kasserollen, eller fylle små porsjonsformer og varme i ovnen på 180 C i 12 minutter.
Vil du være ekstra fancy, lager du tynne skiver av den største poteten og friterer i olje, har på litt salt og så setter du potetchipsene på toppen som pynt.
Har du litt eplesyltetøy til, eller koker et eple mørt i vann og har på litt sider, blir det et virkelig gourmet måltid.

Bonustips:
Til en mottagelse fyller du små glass eller former med litt eple først, så pølsen og til slutt potetmosen, en liten chips og Voilá en absolutt delikatesse!

Restaurant

Hvis du heller vil spise dette på en restaurant, kan jeg anbefale denne:

La Cantine du Troquet, 101, rue de l’Oest, Paris 14 ème.
Reservasjon er ikke mulig, alle må vente, og de serverer litt pølser og ost mens du tar en glass vin i den lille sink-baren. Veldig hyggelig, lett å bli kjent med folk!

PB180472

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.