Hotel Molitor

Hotel Molitor

Gammel sjarm, ny eleganse

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»36px» up=»» down=»»]

Hotel Molitor AuteuilHotel Molitor

Det het egentlig Piscine Molitor – en gang var det et godt besøkt offentlig bad, like ved Boulogne skogen i utkanten av Paris. Bygget i 1929 og svært populært, helt frem til det stengte i 1989 og ble liggende brakk og forfalle.

Det var ikke penger i kassen, det offentlige kunne ikke påta seg å renovere bygget og det ble en skikkelig graffiti-brakke der ungdommer okkuperte rommene.

Helt til 2014, da et privat, Amerikansk firma, sammen med hotellkjeden Accor og byggefirmaet Bouygues overtok bygget og satte i gang en storstilt modernisering, som varte i to år og kosten 80 millioner euros. Hele tiden var tanken å bevare fordums prakt og bringe tilbake stilen med art-deco kunst og glade gjester som nøt badelivet i de to bassengene.

Hôtel Molitor utendørsbasseng, 28 C i vannet, minus 4C i luftenIMG_3252

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»36px» up=»» down=»»]

Historien:

Anlegget ble innviet i 1929 av olympisk mester i svømming, Johnny Weissmuller, Tarzan himself. To basseng, et utendørs på 50m og et 33meters innendørs basseng, ble fort et yndet sted for alle som ville nyte late dager i et avslappende anlegg. Arkitekt Lucien Pollet har bygget flere av byens svømmeanlegg, men her ble det riktig slått på stortrommen, og mange av byens kunstnere ble invitert til å sørge for en storslått art-deco stil som raskt ble populær. Om vinteren ble utendørs bassenget omgjort til skøytebane. Stedet ble raskt et yndet sted for arrangementer, motevisninger og fester. Det var her Bikinien ble introdusert til verden, i 1946, under stort oppstyr fra hele verdenspressen.

Molitor années 1990 Crédit photo Thomas Jorion.

Fra 1989 til 2014 lå anlegget brakk, og ble taggernes paradis

Bikini Molitor

Det var her Bikinien ble introdusert i 1946

 

Hotel Molitor idag

Fullstendig restaurert fem-stjernes hotell med ett innendørs og ett utendørs basseng, en gourmet-restaurant, en bar, en super takterasse og et nydelig Spa-anlegg i under-etasjen.

Du merker den gode atmosfæren allerede i resepsjonen. Her står en grafitti-malt engelsk sportsbil av typen Rolls Royce Corniche, den har vært eid av Eric Cantona… en sølvgrå scooter, fancy dekorasjoner rundtomkring og direkte utsyn til utendørsbassenget. Vannet holder 28 grader, selv om det er vinter ute, frostrøyken står opp, og to stykker svømmer frem og tilbake. Stilig!

Rolls Royce Corniche Hôtel MolitorHôtel Molitor inngangspartiet

 

Åpent for alle

Vi blir vist til baren, og får lov å gå gjennom restauranten, som ennå ikke er åpen for kvelden. I baren blir vi vist til et hjørne med ulike typer design stoler, sofa og full diskresjon.

Vi begynner litt forsiktig med å bestille en kaffe, og det er i seg selv et lite kunstverk som presenteres for oss.

Hôtel Molitor - barenHôtel Molitor - baren - kaffe
Cocktail er også mulig, en liten snack, og etterhvert et fullt gourmet-måltid i restauranten.

Vil du svømme, må du enten booke et rom, eller kjøpe en frokost og svømme-pakke.

Ikke akkurat et offentlig bad der du tar deg en svømmetur med hele familien.

 

Hôtel Molitor innendørs basseng Hôtel Molitor - basseng

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»36px» up=»» down=»»]

Hotel Molitor har fem stjerner og lever absolutt opp til det, alt er nydelig gjennomført, smakfullt og du får lyst til å flytte inn på flekken.

I kjelleren finner du et stort Spa anlegg som driftes av Clarins.
Dyrt, deilig og avslappende!

Sjekk rommene, de er meget delikate og romslige.

Noe for enhver smak, velg og vrak, aller rom har utsikt mot bassenget

Noe for enhver smak, velg og vrak, aller rom har utsikt mot bassenget

[vc_separator type=»transparent» position=»left» color=»» border_style=»dashed» width=»» thickness=»36px» up=»» down=»»]

Vi spør litt og får vite at fra mai til september er det fullt, på hotellet, i restauranten, på takterrassen i baren, kort sagt, et svært populært sted å være. Er du interessert i tennis, vet du at turneringen French Open foregår i slutten av mai, rett rundt hjørnet på Roland Garros banen.

Stade de France ligger også rett ved siden av, og den store Rugby arenaen også.

Vil du sporte selv, og ikke bare se på, er Bois de Boulogne rett utenfor. En utmerket plassering, altså, selv om det er helt i utkanten av Paris 16ème.

Hôtel Molitor - restaurant  Hôtel Molitor - spis godt  Hôtel Molitor -graffiti  Hôtel Molitor - art deco

Vær gjest på hotellet og nyt av godene

Bestill direkte hos Hotel Molitor, eller prøv en av de mange søkemotorene for å finne gode tilbud. Vil du gjøre som mange franskmenn, gå inn og titt på Voyage Privé, der kan du være heldig å finne gode tilbud, særlig på Spa-Weekend.

Vi ses på takterrassen i slutten av mai, dere…

Flere tips om steder å besøke i Paris? Besøk bloggen vår. Vil du at vi hjelper deg med å legge opp en tur for deg og gruppen din, kan du kontakte oss for mer informasjon.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.