Sashimi

Sashimi

Fersk laksSashimi

Hva er egentlig sashimi?

En japansk rett som egentlig betyr rå protein. Vanligvis brukes rå fisk, skåret i tynne skiver, men det er fullt mulig å bruke kjøtt, oftest hestekjøtt.

Sashimi kan spises naturell, men det er vanlig å lage en saus til, evt marinere fisken litt på forhånd. Vil du følge en New Trend, varmer du litt god olivenolje til det ryker av den og så heller du 1ss varm olje over hver porsjon like før servering.

Som tilbehør kan du egentlig velge selv, ris, salat, brød eller finstrimlet grønnsaker.

 

Sushi sashimi

Image courtesy of Satit Srihin / FreeDigitalPhotos.net

Råvarer.

All slags fisk og faste skalldyr egner seg.

Bruk bare de beste og ferskeste råvarene du får tak i. Renskjær fisken for skinn, ben og sener og skjær ut en fin og jevnt tykk filet. Bruk en skarp kniv og skjær pene, jevne og tynne skiver, på skrå av fileten. Legg skivene pent på et fat og ha over litt salt og pepper, litt soyaolje, sesamolje eller hakk noen gressløk/vårløk fint og legg over. Ingefær er også fint som marinade, evt serverer du det til. Noen sverger til Ponzo saus for litt sødme, eller tar bare litt vanlig rømme til.

Som du skjønner, er det fisken du skal smake mest av, og da gjelder det å ha fisk med fin konsistens og smak. Se også vår artikkel om kveite som sushi.P6190055

I dagligvaren kan du få kjøpt på laks og kveite som er ferdig tilberedt, men spør også fiskehandleren om å preparere et fint stykke torsk, kveite, tunfisk eller annen fisk du får lyst på.

Drikke

Fisken i seg selv krever ikke kraftig følge, men har du mye soya og sterke sauser, må du velge en drikke med mer sødme.
En god anbefaling kan være en hvitvin av Rieslingdruer, eller en Weiss Bier, det pleier å passe godt. Se ellers vår artikkel om valg av vin.

Og sushi, hva er nå det?

En japansk rett som består av ris kokt i eddik med ”noe” til. Vanligvis serverer vi små biter av ris med skiver av rå fisk eller skalldyr på. Altså med sashimi på.

P6190046

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.